Adelaide bij Paul en Michelle
Door: Lieke
Blijf op de hoogte en volg Lieke
22 Oktober 2007 | Australië, Adelaide
Alles goed?
Met mij in ieder geval wel na die zware vlucht vanuit Sydney.
Gelukkig stond Paul op het vliegveld in Adelaide om mij op te halen, dus de stress werd naar een normaal niveau gebracht ;-)
Het huisje van Paul en Michelle ziet er erg leuk uit (erg knus) :-) Zoiets zou ook wel voor mij geschikt zijn in Nederland ;-)
Zondag 14 oktober ben ik met Paul en Michelle naar Cleland Wildlife Park, Adelaide Hills (Mount Lofty) en Hahndorf gegaan.
In Cleland... heb ik voor het eeerst alle Australische Wildlife dieren gezien. Dat is zo mooi om te zien; kangaroo, wallabie, tasmanian devil, dingoe, koala, wombat, echidna, emus etc. Ik heb daar voor het eerst een Koala geaaid :-)
Mount Lofty: het uitzicht was er schitterend. Ik kon over heel Adelaide heen kijken (noord, oost, zuid en west).
Hahndorf: het is een Duits dorpje in Australie. Alle duitse specerijen zijn er te verkrijgen. Het is wel raar, maar ook leuk. Raar omdat je in Australie zit en het voelt alsof je in Duitsland zit. Maar leuk omdat je een andere omgeving en andere mensen om je heen hebt.
's Avonds heb ik mijn allereerste BARBIE (=BBQ ;-)) gehad bij een vriend van Michelle. De kip en kalkoen was erg lekker en het was gezellig om eens bij iemand anders thuis te eten (en niet in een hostel) :-)
MAANDAG
Ik heb de stad bezocht. Voornamelijk om een baan te zoeken en te kijken naar een trip naar Kangaroo Island (= erg dichtbij Adelaide). Ik ben bij 2 uitzendbureaus en 2 hostels geweest voor een baan, maar er was niets :-( En vooral niet voor maar een paar dagen.
DINSDAG
Ik heb mijn trip naar Kangaroo Island geboekt, mijn vlucht naar MElbourne (Australian Open) geboekt. Verder ben ik naar Rundle Mall(=winkelcentrum) & Central Market, Library, Botanic Gardens en China Town geweest. De Botanic Gardens waren niet zo mooi als in Sydney, maar nog erg mooi om te zien en daar rond te lopen (voor de rust enzo) ;-)
's Avonds ben ik met Paul en Michelle naar de movies gegaan: HAIRSPRAY (= superleuk); aanrader ;-)
WOENSDAG
Ik ben naar het grote strand geweest (=GLENELG). Ik heb daar aan het strand gelegen, ook al lag daar niemand, behalve ik :-). Verer heb ik de winkels bekeken daar en ik heb 's avonds nog gesport (touwtje springen) ;-). Tja, ik moet ergens mee in conditie blijven he ;-)
KANGAROO ISLAND
Donderdag om 6.25u werd ik opgehaald bij YHA(=hostel). Paul heeft me daar afgezet, wat ik heel lief vind van hem :-)
Het duurde ongeveer 2 uur rijden naar Cape Jervis, waar we met de ferry naar Penneshaw in Kangaroo Island zijn gevaren. Daar stond de Adventure Tours bus al klaar.
We waren maar met 11 mensen, dus dat was een lekker kleine groep :-). (3 Koreanen, 2 Oostenrijkers, 1 Duitse, 1 Engelse, 1 Deen en 3 Nederlanders met mij erbij)
Onze chauffeur Simon was erg grappig! :-)
Eerst zijn we naar Pennington Bay gegaan voor een mooi uitzicht en waar je goed kunt surfen. Daarna naar Emu Ridge/Eucalyptus Distillery. Hier hebben we uitleg gekregen hoe emu-olie en eucalyptus olie gemaakt wordt. En het is goed voor vanalles en nog wat. Daarom heb ik maar meteen wat olien gekocht ;-)
We hebben geluncht bij Bales Bay (=erg mooi). Na de lunch zijn we nar Seal Bay gereden, waar we de zeehonden gezien hebben (van 10 meter afstand, dichterbij mocht niet). Ze zijn erg cute!!!
Na deze prachtige dieren zijn we naar de Little Sahara gereden voor een uurtje sandboarding. Dit vond ik helemaal geweldig!!!
Mijn eerste keer ging ik zittend naar beneden (zonder te vallen) en de tweede keer staand naar beneden. Ook deze keer niet gevallen en Simon keek zijn ogen uit. Dit had hij nog nooit gezien; een Nederlandse die zo goed kon sandboarden :-D
Daarna moest ik het van hem nog wel 6 keer opnieuw doen, maar deze keren ging het niet zo goed. Ik had hem wel jaloers gemaakt, hihihaha :-)
Nadat iedereen helemaal onder het zand zat zijn we op weg gegaan naar Vivonne Bay (een prachtig strand). Ook zijn we nog langs Hanson Bay gegaan en als laatste hebben we de Koala Walk gelopen (ze zijn superlief om te zien, maar ze vinden het niet leuk als je dichtbij komt => schreeuwen kunnen ze wel hoor :-S).
Tegen 18.00uur kwamen aan bij onze accomodatie => Flinders Chase Farm. Het was een mooie accomodatie. Kamers waren goed, wc & douche waren open, zodat een slang of possum even op "bezoek" kon komen :-|.
's Avonds hebben we een wandeling gemaakt, waarbij we kangaroo's, wallabies en possums gezien hebben.
Ik heb slecht geslapen, omdat iemand op de kamer aan het snurken was (= echt een nadeel als backpacker).
Vrijdag zijn we later gestart dan gepland was, omdat Simon ziek was en een invaller moest komen.
We zijn gegaan naar Bunker Hill, Remarkable Rocks, Admirals Arch, {latypus Waterholes Walk, lunch Flinders Chase visitor centre(=barbie), outdoor action (=vogelshow), Kingscote (=pelican feeding) en toen terug met de ferry naar Penneshaw (=opstapplaats ferry).
De Remarkable Rocks was geweldig om te zien; aantal rotsblokken bij elkaar met mooi textuur en kleuren. Admirals Arch is een plaats waar een vuurtoren staat, maar vooral een zeehonden rustplaats is en 2 eilanden (Katherina) achter elkaar liggen.
Bij de Platypus Walk heb ik jammer genoeg GEEN platypussen gezien, maar wel een Black Tiger Snake. Ik was er bijna opgestapt :-(. De vogelshow was mooi om te zien; allerlei soorten valken en zelfs zee-arenden (van 3,5kg).
De Pelican Feeding was mooi en raar om te zien. Ik vind het rare vogels, tenminste als je naar hun ogen kijkt. Uit de verte lijken het kraaloogjes, maar van dichtbij hebben ze een oog en daaromheen een gele ronde vlek.
Zaterdag hadden Paul en Michelle de dag helemaal volgepland met AUCTIONS.
Ik wilde wel eens meemaken hoe dat hier in Australie gedaan wordt. Het is eigenlijk vrij simpel als je weet wat je limit is voor het kopen van een huis.
Bij de tweede Auction zijn we erg lang geweest. Dit was de tweede keus voor Paul en Michelle om als huis te kopen.
Uiteindelijk heeft Michelle meegedaan aan het bieden. En ze heeft gewonnnen!!! :-)
Dus ik had meteen de jackpot; gezien hoe auctions gaan en hoe Paul & Michelle een huis kopen. :-)
Ze waren verontwaardigd en door het dolle heen. Ik was super blij voor hen!!! En ze waren nog onder hun limit gegaan ook nog, dus beter kan niet.
Na het hele geregel van het huis, zijn we naar het strand gegaan (Henley Beach). Daar hebben we er een gedronken op hun nieuwe huis :-)
's Avonds zijn we uitgeweest met vriendinnen van Michelle. Het was wel gezellig, maar op een gegeven keerde de sfeer. Een paar dronken mannen begonnen op elkaar in te slaan. Echt raar om te zien hierzo.
Zondag hebben we de hele dag ongeveer besteed in de Barossa Valley. We zijn eerst naar een hotel gegaan, waar we zouden lunchen met vrienden van Paul & Michelle. Daarna zijn we naar drie wijngaarden gegaan: Bethany, Grant Burge en Jacob's Creek.
Het uitzicht bij Bethany was prachtig, alleen de wijnen waren shit. De omgeving bij Grant Burge was erg mooi en de wijn was wel goed. Het enige goede aan Jacob's Creek was de wijn, want de omgeving en het "huisje" waren in moderne stijl. Dat vond ik niet echt passen.
Maar alles bij elkaar heb ik een super goede week gehad in Adelaide, bij Paul & Michelle.
Paul & Michelle, super bedankt dat ik bij jullie kon blijven slapen en dat jullie mij de omgeving van Adelaide hebben laten zien!!!
Groeten vanuit Adelaide!
groetjes -
22 Oktober 2007 - 17:35
Esther:
hey meis,
Echt leuk om al die verhalen van je te horen. je zal zeker wel heeeeeeeeeeeel veel nieuwe mensen hebben leren kennen...!
Enne worden al die souvenirs niet te zwaar in je rugzak?
Nou, deze details zal ik wel horen als je weer terug bent.
Geniet er nog maar van, want de tijd zal daar wel voorbij vliegen en voor je het weet zit je weer in het koude natte Nederland.
Veel liefs en een dikke kus,
je nichie Esther -
24 Oktober 2007 - 10:24
Yvonne:
Heerlijk weer al die verhalen.Als je nu nog steeds in Adelaide bent, kun je dan ook nog de Ned. TU studenten volgen die met die zonnenpanelen op een speciaal gebouwde auto door de woestijn aan het crossen zijn. Wie het langste kan blijven rijden op deze energie?
Lieke, je hoofd raakt langzaam wel vol van al die ontmoetingen met mensen en andere omgevingen...leuk dat je die met ons deelt.
Ga lekker door met genieten!
groetjes, -
24 Oktober 2007 - 17:28
André:
Hey supergirl en lieve schat,
Echt geweldig voor je dat Paul and Michelle je een "thuisgevoel" gegeven hebben en dat je weer een geweldige week gehad hebt!
Ik zou meteen met je willen ruilen en geniet elke keer mee als ik je site bezoek of als we anders contact hebben. Veel plezier, schat!
Dikke kus van je pappie
Ps
Nu ben ik aan jouw vraagje tegemoetgekomen en doen we onze contactjes voortaan "in private". -
02 November 2007 - 12:57
Lydia:
Hey meis!
Ik had weer een hoop bij te lezen :) Klinkt super daar! hihi vooral dat schoonmaken en strijken! Surfen ziet er wel echt stoer uit, voelt charmant trouwens he zo'n wetsuit, wel ideaal ;) Ben de pacific ingelopen zonder...freeezing!
Nou meis, succes met je carriere daar!
Kus Lyd