Indonesia - Lombok - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Lieke Eijnden - WaarBenJij.nu Indonesia - Lombok - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Lieke Eijnden - WaarBenJij.nu

Indonesia - Lombok

Door: Lieke

Blijf op de hoogte en volg Lieke

08 Maart 2008 | Indonesië, Bali

Hier komt mijn verhaal over de eerste 2 weken van Indonesie in Lombok dan ;-)

GILI MENO & SENGIGGI
Op 11 februari werd ik naar het vliegveld gebracht en zat ik in een superklein volgepropt vliegtuigje. Ik dacht: 'Als dit maar goed gaat'. Gelukkig duurde het maar een half uurtje en ik was in Lombok(veilig geland en wel :-)). Vandaag startte mijn 3-daagse tour in Lombok. Als eerste zijn we naar de Gili Islands gegaan; Gili Meno (ligt aan de westkant van Lombok). Ik heb daar proberen te snorkelen, maar het water was veel te troebel en het koraal was niet goed te zien. Onderweg zijn we Pusuk Pass oftewel Monkey Forest doorgereden. Het was een mooi gezicht om in een soort van regenwoud omgeving de apen langs de weg te zien. In de middag werd ik terug naar mijn hotel gebracht; Sengiggi Beach Hotel (5 sterren nog wel). Deze luxe was ik niet gewend; kamer was netjes en met alles erop en eraan: shampoo, zeepjes, thee, koffie, waterflesjes etc. En zelfs een tv. Ik heb lekker uitgerust en wat tv gekeken, want het weer hielp niet echt om een wandeling te maken op het complex; het ging eruit, de regen.

ZUID-LOMBOK
Het ontbijt was super; keus genoeg! Om 9uur ben ik op pad gegaan met mijn prive-chauffeur en gids :-). We hebben een handweef dorpje(Sukarara), pottery village(Banyumulek), Sade village, Kuta en Tanjung Aan bezocht. In het handweefdorpje leren meisjes vanaf 10jr al hoe ze moeten weven om later kleren voor hun familie te maken etc. In Banyumulek heb ik mijn eigen asbak gemaakt; best moeilijk om alles met de hand te doen. En natuurlijk is mijn asbak helemaal mislukt, maar dat zien jullie wel als ik thuis ben ;-). In het Sade village heb ik de traditionele huizen gezien. Het hele dorp is familie van elkaar, want neefjes en nichtjes trouwen met elkaar en om te mogen trouwen moet de jongen het meisje "kidnappen". In Kuta heb ik heerlijk geluncht en zijn we een paar kilometer verderop bij Tanjung Aan gestopt om het strand te zien en de omgeving; erg mooi is het witte, schone strand en de omgeving is erg rustig en relaxt. :-) Op de terugweg begon het super hard te regenen, maar het stopte al snel. Ik had gevraagd of ik de black smith village(Getap) kon zien, want dat leek me wel interessant. Het was ook interessant. Als laatste om echt toeristisch te doen, zijn we naar een parelzaak gegaan. Ik kreeg heel wat uitleg over de verschillende parels. Best interessant om te weten als ik ze ooit wil kopen; om te zien of het echt of nep is ;-)
's Avonds heb ik in mijn ruime kamer lekker een fimpje gekeken. Tja, nu ik toch de kans heb, moet ik er zeker misbruik van maken!!! :-P

GILI TRAWANGAN
Ik zat al vroeg aan het ontbijt, want om 8u kwamen ze mij ophalen. Ik zou een city tour hebben, maar het regende weer hevig. Dus het beste voor mij was om naar Gili Trawangan te gaan en als ik terugkwam, de city tour te doen. Oke dan maar. Rond 11u was ik dan in Gili Trawangan en had ik een homestead geregeld (simpele accommodatie, maar ik had iig een bed en douche). Het was nogal raar om met de public boat te gaan, want het is nogal krap met spullen en mensen (helemaal volgeladen dus).
Nu was het tijd om echt te relaxen; ik ben naar een strandtentje gegaan, heb een verse jus besteld en ben mijn boek gaan lezen :-). Vanwege de regen ben ik vroeg in mijn bed gaan liggen en mijn boek gaan lezen, want het is een spannend boek. Ik ben in slaap gevallen met mijn boek in mijn hand; blijkbaar was ik zoooooo moe ofzo.
De volgende paar dagen hebben ik bekeken hoe ik mijn vluchten moet boeken en hoe ik alles moet regelen, omdat ik maar 30dagen in Indonesie kan blijven. Ik had 33dagen gepland, dus ik had een "klein" probleempje :-(. Achja, met goede organisatie skills heb ik alles kunnen regelen ;-). Voor de rest heb ik aan het strand gerelaxt en mijn boek uitgelezen :-).
De laatste dag ben ik een trip gaan maken rond de Gili Islands; snorkelen rondom Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air :-). Het was leuk en gezellig; er waren 3 Belgen aan boord. 's Avonds ben ik naar een visrestaurant gegaan en heb me verwend met een lekkere Tuna steak. Daarna ben ik naar de lokale "pub" gegaan en zag rare dingen gebeuren. Ik zat aan de bar met de 2 belgen en zag wat er gebeurt als je Magic Mushrooms eet/drinkt etc. Er was zelfs een meisje dat helemaal tekeer ging; zij had de "flower" gegeten. Dit werkte alleen maar sterker en duurt 3uur, voordat het uitgewerkt is. Ze rende op en neer en vroeg iedereen om hulp, want ze dacht dat ze dood ging. Jeetje, wat een wereld zeg!!! Ik werd er best bang van :-(.

MATARAM
De laatste dagen op Lombok heb ik doorgebracht in Mataram; de hoofdstad van Lombok. Het enige wat ik echt gedaan heb, is door het winkelcentrum gelopen.
Ik had namelijk de City tour nog tegoed en ik had een trip gepland naar het noorden van Lombok (om de vulkaan te zien).
CITY TOUR
Ik ben naar twee verschillende markets geweest; Morning Market en Sweta Traditional Market. Ik kon niet echt het verschil zien; alleen de grootte van de market en de lichtinval was anders. Daarna zijn we naar Mayure Water Palace, Narmada the Royal Palace, Karang Bayan Craft Village en "Wetu Telu Tradition" temple in Lingsar gegaan. Het water palace en de temple waren nog het indrukwekkends; eerste tempel die ik gezien heb en het waterpaleis was mooi en kleurrijk om te zien (voornamelijk de omgeving). Eind middag heb ik een erg slechte massage gekregen in mijn hotel van een man die in de keuken staat. Nare ervaring!
NOORD-LOMBOK
Via de kustroute zijn we naar het Noorden gereden. Onderweg naar Bayan zijn we gestopt om het vulkanische strand te zien. Best raar en onwerkelijk om te zien. Tevens zijn we bij een "typisch" traditioneel dorpje geweest; ze willen alles daar traditioneel houden, waardoor er maar weinig touristen daar komen. En ik was er 1 van :-). In Bayan zijn we naar de Sendang Gila Waterfall geweest; de wandeling naar beneden duurde niet zolang. De gids wilde een break instellen, maar ik had zoiets van Waarom?. Hij keek me raar aan, want hij wilde voor mij stoppen. Ik ben geen watje, die om de paar honderd meter moet stoppen met klimmen ofzo ;-) Dat is wat ik dacht, maar niet zei.
Na de waterval zijn we via Sembalun Lawang en Sembalun Bambung naar Mataram gereden. Inderweg heb ik de mooie rijstterrassen gezien; de reden waarom ik het noorden wilde zien. We konden deze weg bijn niet doen, omdat er erosie (door de regen) plaatsvond in de bergen. Het was te gevaarlijk. Maar na een half uur gewacht te hebben in Bayan, konden we toch die weg op :-).
Woensdag 20 februari ben ik naar het vliegveld gebracht. Ik had vertraging, waardoor ik een uur later pas in Bali op het vliegveld arriveerde, maar ik was blij dat ik een losmen gevonden had en op mijn bed voor een tijdje kon liggen ;-)

Oke dan, dit was mijn verhaaltje weer over Lombok. Gelukkig komt mijn verhaal over Bali er binnenkort aan ;-), zodat je weer volop mijn belevenissen kunt lezen. ;-)

Kus en knuffel,

Lieke

P.S. Ik vlieg over een paar uurtjes naar Kuala Lumpur (Maleisie) en ga morgenavond met de nachttrein naar Singapore om mijn vlucht op 11 maart te halen. Dus 12 maart ben ik weer thuis!!! :-)

• 08 Maart 2008 - 09:23

Elly:

Ik kan maar één ding zeggen. Ik geniet elke keer weer van je schitterende foto's, bescrhijvingen en belevenissen. Zou het bijna jammer vinden dat je weer thuis komt, maar dat is niet zo hoor. Nog veel plezier de laatste dagen en tot snel!! Bedankt!!!

Liefs,
    Elly V

• 10 Maart 2008 - 06:14

Peter Wang:

We are original Jibbitz Charms and Crocs Supplier , please kindly visit our website : www.loveclogs.com