Eastcoast
Door: Lieke
Blijf op de hoogte en volg Lieke
07 Februari 2008 | Australië, Brisbane
Hier komt mijn spannende avontuur dan over de Oostkust van Australie.
Op 2 januari in de avond vertrok ik dan vanuit Sydney naar Port Macquarie; mijn eerste stop aan de Oostkust. Toen ik al mijn bagage wilde inchecken en ik draaide me om, schrok ik wel :-0. Ik zag een bekende uit Valkenswaard: Stefan van Wiegen. Hij was met een vriend voor 6 weken aan het rondreizen door Australie.
Toeval bestaat dus nog altijd!!! ;-)
We hebben de hele weg naar Port Macquarie gepraat over wat we allemaal meegemaakt hebben.
PORT MACQUARIE (3-4 januari)
Om 2uur 's nachts kwam ik dan eindelijk aan in Port Macquarie. Het backpackers hostel waar ik wilde verblijven had geen receptie op dit tijdstip, dus ik was nogal geschokt. Gelukkig waren er een paar mensen nog wakker in het hostel, dus heb ik hen gevraagd wat te doen. Ik heb het noodnummer gebeld en een man was erg pist dat ik hem belde op dit tijdstip en dus had ik geen slaapplaats. Maar de meiden die nog wakker waren, zeiden dat ik bij hun op de kamer kon slapen, pff... :-)
De volgende ochtend heb ik gevraagd of het hostel nog plaats had: "Nee, niet voor maar 1 nacht". Dus ik heb mijn spullen gepakt en ben naar een ander hostel gelopen. Ik was het beu, dus toen hij zei:"Je kan voor 2 nachten blijven, maar niet voor 1" was mijn antwoord: "Oke, ik betaal voor 2, maar blijf 1 nacht". (wat een klote hostels zeg)
Ik heb de Kustroute gelopen; het weer was erg goed en mooi (zon en warm) :-). Ik ben bij het Koala Hospital gaan kijken hoe ze gewonde koala's helpen. Erg lief en alles wordt vrijwillig gedaan.
In de avond heb ik op de veranda gezeten, een boek gelezen en gepraat met alle andere backpackers. Het was erg gezellig!!! :-)
De volgende dag ben ik een wandeling gaan maken: Kooloonbung Creek Nature Park Walk. De natuur is mooi en de verschillende ecosystemen zijn erg indrukwekkend.
COFFS HARBOUR (4-8 januari)
Onderweg naar Coffs Harbour hebben we vertraging gehad vanwege een eetstop en een ongeluk; 6 auto's waren op elkaar gebotst). Ik heb de hele dag regen gezien en blijft maar doorgaan :-(.
Blijkbaar is het weer nog slechter naarmate je naar het noorden gaat, want het is tyfoon seizoen wat 3 maanden kan duren. Dus ik kan mijn lol wel op als dat waar is :-S.
Het enige wat ik gedaan heb is films kijken en praten met de andere backpackers. Ik kwam zelfs Bastiaan en Francesca (ontmoet in NZ) nog tegen in dit hostel; toeval bestaat niet meer!
7 januari scheen de zon dan eindelijk; ik heb meteen geprofiteerd daarvan. Ik ben naar de Haven gelopen met 2 Ierse meiden. Verder heb ik Muttonbird Island gezien en ik heb het shopping center bekeken. Aan het einde van de middag ben ik naar Clog Barn gelopen, waar het echt HOLLANDS is; miniatuur hollands dorpje, houten klompen, delfts blauw etc.
BYRON BAY (8-11 januari)
Ik kwam aan in Byron Bay en het hostelbusje stond er al. Dus ik kon meteen naar het hostel gaan en inchecken. Ik sliep in een kamer met 7 jongens. Wat een geluk zeg ;-)
Toen ik aan het rondkijken was in het hostel, zag ik een bekende: Bastiaan en Francesca sliepen hier ook. Nu weet ik het echt: Toeval bestaat niet meer!!!
De rest van de dag heb ik wat rondgewandeld en Byron Bay verkend.
's Avonds ben ik met Bastiaan en Francesca uit eten gegaan; erg lekker was de viscurry.
De volgende dag had ik een dagtripje naar NIMBIN.
Ik werd opgehaald door de Grasshoppers bus. Onderweg begon het al met regenen en toen we in Nimbin aankwamen, regende het nog steeds. Maja... we hebben de enige straat van Nimbin verkend en zijn naar het museum gegaan, want daar was HET te krijgen. Jawel, Lieke is in Australie en probeert daar voor het eerst drugs uit. Ik had een marihuana cookie gekocht. Blijkbaar was een half koekje al genoeg zei onze gids. Dus heb ik een half koekje gehad in een half uur tijd. Ik merkte er helemaal niets van. We zijn nog naar de watervallen geweest en toen ik terug in het hostel was (3uur later) voelde ik nog steeds niets. Dus ik heb de andere helft maar opgegeten. Na 1,5uur had ik nog steeds hetzelfde gevoel etc. DUS het werkt niet of heeft geen effect op mij?!
Donderdag 10 januari het ik een massage gehad en heb aura foto's laten maken. Ik was erg moe na de massage, dus ben effe gaan slapen. Verder heb ik al mijn accommodatie en bussen geregeld tot Airlie Beach. In de avond heb ik met de twee Duitsers uit mijn kamer op het balkon gezeten, muziek geluisterd en gekletst.
SURFERS PARADISE (11-13 januari)
Toen ik aankwam in Surfers Paradise moest ik wachten tot 14u om in mijn kamer te kunnen. Daarom heb ik mijn spullen opgeborgen in een kluisje en ben rond gaan kijken in de stad. Toen ik om 14u mijn kamer zag, was ik onder de indruk; net als een hotelkamer, maar dan met stapelbedden(4 bedden).
's Middags heb ik een frisse duik genomen in het zwembad, omdat het zo warm was. 's Avonds ben ik naar het strand gelopen om langs de vrijdagavondmarkt te lopen. Erg leuk en indrukwekkend wat je kunt kopen. Tevens heb ik op de terugweg geluisterd naar entertainers; didgeridoo spelers, optredens van "clowns", balanseren op touw etc. etc.
De volgende ochtend had ik afgesproken om met een Ier te gaan tennissen, maar toen ik op zijn deur klopte was ie net wakker en opgestaan met een kater. "Geef me 10 minuten", zei hij. En jawel, 10minuten later stonden we op de tennisbaan een partijtje te tennissen. Erg goed was hij niet, maar ik heb weer een keer getennist. :-)
De rest van de dag heb ik op het strand gelegen en wat shops bekeken in het winkelcentrum. Ik moest weer op tijd terug zijn, want ik had een afspraak in de avond: PARTY CRUISE!!! :-S
Ik heb een geweldig avond/nacht gehad; partyen op een boot over de rivier (in de regen), uitgaan in clubs, mensen leren kennen en zien hoe mensen zich gedragen :-S. En nee, ik was niet zat (ook al heb ik best veel gehad; maar over een periode van 7uur ofzo)
BRISBANE (13-16 januari)
Toen ik aankwam in Brisbane, zag ik de enorme hoogbouw en dacht: "Onee, het is een echte stad waar enorm veel mensen wonen". Ik wilde eigenlijk wat rust en geen drukte. :-( Maar het hostel waar ik verbleef, lag buiten het centrum en in een rustige omgeving :-). Toen ik hoorde dat er enorm veel Nederlanders verbleven, dacht ik: "Ik wil Engels spreken en niet Nederlands". Maar het waren enorm aardige mensen; de meeste uit Noord-Brabant(tilburg, schijndel etc.). Ik kwam er zelfs achter dat 1 jongen dezelfde studie gedaan had. Hij wil er wel mee verder gaan; dat is het enige verschil.
Opa was 13 januari jarig, dus ik heb 14januari vroeg in de ochtend gebeld om hem te feliciteren. :-)
Ik vond het fijn om iedereen te spreken en hoe het allemaal in Nederland gaat :-).
Het weer in Brisbane is helemaal shit; regen-zon-regen-zon-regen en dat binnen 20 minuten tijd.
Ik heb mijn kaartje voor de Australian Open gehaald en de receptioniste vroeg me of ik smiddags iets te doen had, want ze vroegen modellen bij een kapper met lang haar. Tja, dat wil ik best doen hoor ;-)
Dus om 14uur was ik bij de kapperszaak; mooi een gratis beurt :-). Om 16.30uur was ik klaar bij de kapper; jeetje, wat een lange zit. Ze hadden mijn haren gestraightend. Het was nog best moeilijk, omdat mijn haar erg lang is en mijn krullen niet echt mee werkten. Het stond me best goed; ik was er wel blij mee. :-)
AUSTRALIAN OPEN
De volgende ochtend/nacht ging mijn wekker om 3u en rond 4u was ik op het airportbusje aan het wachten. Rond 5u ging mijn vlucht naar Melbourne en rond 9u kwam ik aan. Ik ben eerst nog langs mijn collega's gegaan om bij te kletsen enzo. Ze misten mij nog en wilde dat ik terugkwam. Wat lief?! :-)
Rond 11.30u kwam ik aan bij de Australian Open. Ik keek meteen op Showcourt 3 en daar stond Michaella Kraijcek te spelen,dus ik ben meteen gaan zitten bij de andere Nederlandse fans :-). Michaella speelde niet goed; ze maakte teveel fouten en ze mopperden op zichzelf. Om 13.00u was Colette(Ierse) er. We zijn samen gaan kijken naar Robin Haase die tegen Ljubicic aan het spelen was. Robin speelde erg goed; ik was verbaasd toen hij van Ljubicic won. Het was een geweldige wedstrijd; lange rally's en verbazingwekkende punten. Eind middag kwam een vrouwtje naar me toe met een kaartje voor de Rod Laver Arena, maar ik vroeg Colette of ze het niet erg vond. Ze zei:"Nee joh, ga nou!". Dus ik naar de Arena, kwam ik binnen bij het laatste punt van Hewitt. Maar ik heb wel het interview met Jim Courier gehoord en rondgekeken in de Arena. Tevens stond ik maar 3m van de VIP-box af, dus ik kon iedereen erg goed zien :-). De laatste wedstrijd die ik gezien heb, was Santoro-Imez. Het was een geweldige partij; klein vs. groot(2.08m). Imez stond goed te spelen(wat een lekkerding), maar Santoro won net de belangrijke punten. Om 21u vertrok mijn vliegtuig naar Brisbane, waar ik om 23u weer terug was in mijn hostel en naar bed ben gegaan.
NOOSA (16-18 januari)
Om 13u kwam ik met de Greyhound bus aan in Noosa. Ik moest tot 16.30u wachten tot het hostelbusje ons kwam ophalen. We gingen eerst nog naar de supermarkt om boodschappen te doen, want de Ieren en Engelsen deden de 3-daagse kano trip en moesten eten en alcohol inslaan. Rond 18u kwamen we dan eindelijk aan in GAGAJU BUSHCAMP. Het was in de jungle, midden in de bossen en aan de rivier. We sliepen in soort van legertenten met daarin stapelbedden/bunkbeds (gemaakt van hout en windschermdoek als "matras"). De omgeving was supermooi, alleen de muggen en insecten waren klote! 's Avonds hebben we rond het kampvuur gezeten en ik heb nog de Australian Open gekeken op tv. Tja, nu ik het bij kan houden, moet ik natuurlijk wel kijken ;-)
De volgende dag was ik vroeg wakker, omdat het zo heet was. Tja, in de jungle hebben ze geen airco of ventilator. Ik ben naar het dorp gegaan. Ik heb daar wat rondgelopen en gekeken in de shops, maar ik heb ook best lang gewandeld aan het strand en langs de zee. 's Avonds hadden we weer een kampvuur met spectakels; een vuurspuwer, 2 gitaristen en een majorette met vuurstokken. Het was erg gezellig!!!
HERVEY BAY (18 januari)
Rond 17.30u kwam ik aan in Hervey Bay, waar ik in het hostel lang moest wachten door de drukte. Maar uiteindelijk kreeg ik dan mijn kamer. Ik heb mijn spullen voor Fraser Island gepakt en ben tv gaan kijken (Australian Open). Ik ben vroeg naar bed gegaan.
FRASER ISLAND (19-21 januari)
De briefing begon om 7u, waar we een video kregen te zien; 4 wheel-drive, National Park, kamperen en dingoes etc. Ik zat in groep 2 met 9 andere mensen. Ik was de enige Nederlander, 2 Spanjaarden, 1 Ier en de rest was Engels. We moesten een BOND van 1000 dollar betalen, mocht er iets gebeuren met de auto. Daarna zijn we naar de CAMPSHED gereden om alle spullen om te kamperen op te halen. Het was nog een heel gedoe om dat te doen. We hadden 15 minuten om boodschappen te doen en om daarna snel naar de ferryterminal te rijden. We moesten er om 11u zijn en we waren precies op tijd; wat een goede timing!!!:-)
Eenmaal aangekomen op Fraser Island, zijn we naar het tankstation gereden om onze kampeervergunning op te halen. Daarna zijn we op weg gegaan naar LAKE MACKENZIE. Het was stroef en hobbelig rijden op het zandeiland, want je kan niet harder dan 20-30km/uur rijden op de binnenlandse zandwegen.
Lake MacKenzie was helemaal geweldig!!! Mooi, helder blauw water en lekker temperatuurtje om in te zwemmen. Ik zou hier de 3 dagen wel kunnen doorbrengen ;-) We hebben best lang in het meer gelegen en lol gehad. Daarna zijn we doorgereden naar Eurong, waar we over het strand hebben gereden om een inham te vinden om te overnachten. Toen we een Palace auto zagen, zijn we daar naartoe gegaan. We hebben in sneltempo de tenten opgezet met het regenzeil eroverheen. Daarna zijn we begonnen met het eten; sla, tomaten, uiten, hamburgers, worstjes en brood. Het was een uitzonderlijk lekkere maaltijd en iedereen heeft meegeholpen. We hebben op het strand gefrisbeed totdat we de frisbee niet meer zagen en iemand zei:"Pas op voor de dingoe", terwijl dat de frisbee was (hahaha). 's Avonds hebben we met 2 Palace groepen aan het strand gezeten. Ik heb ontzettend veel lol gehad met Ierse Dave. Hij is zo grappig! Ook heb ik een surfles in het zand gegeven aan Jose(Spanjaard). Het was erg gezellig!!! :-)
De volgende ochtend werd ik vroeg wakker door de zon en de warmte in de tent. Ik sliep met Sarah en Roberto in 1 tent. Roberto kwam midden in de nacht de tent binnen, wilde op mijn plaats slapen, greep mijn been en toen wist ie dat ie de andere kant op moest gaan liggen. Hahahihi! Ik had slecht geslapen en last van mijn rug; het leek wel dat ik op een spijkerbed gelegen had. Rond 9u hebben we alle spullen in de auto geladen en ik ben gaan RIJDEN. Het was best lastig om met zo'n jeep te rijden, die in de top geladen was. Ik kon voelen hoe de wind de auto op z'n zij wilde krijgen. Ik heb bijna een rol met de auto gemaakt, maar ik had het nog net op tijd recht kunnen trekken:-). De 2 meiden(Sarah en Charlie) vonden het niet fijn dat ik reed, dat kon ik aan hun gezicht aflezen. We zijn naar een riviertje dat uitmondt in de zee, een schipwrak en een uitkijkpunt voor haaien gereden. Ik heb erg genoten van mijn stukje rijden, maar vond het wel raar om het stuur aan de andere kant te hebben. Iedereen heeft gereden, behalve de 2 meiden. Dus ik ben erg trots op mezelf dat ik het toch gedaan heb :-D
We hadden erg goed weer; de zon scheen volop!!! De rivier was erg verfrissend en lekker koel :-). 's Avonds hebben we een lekkere pasta gemaakt, die door Jose klaargemaakt was. Hij is chefkok in Spanje, dus hij kan wel koken. Ik en Sarah hebben nog meegeholpen. Jammie!!!
Ik had een boek meegenomen, Jose was aan het lezen en wilde wel eens Engels lezen, dus zei ik dat ie mijn boek kon pakken en hoofdstuk 13 moest lezen(beste hoofdstuk). Hij vond het erg spannend. Dus iedereen wilde weten wat voor boek het was en het werd hardop voor gelezen. We hebben nog gekletst en ik ben vroeg naar bed gegaan; in de auto geslapen.
De volgende ochtend werd ik wakker van de zonsopgang en ik had goed geslapen. Ik had geen last van mijn rug, maar nu deed mijn nek pijn :-(. We konden niet vroeg vertrekken doordat het nog geen eb was. Uiteindelijk zijn we om 10u vertrokken naar Lake Wabby. De wandeling naar Lake Wabby was best pittig (door de bossen en over het zandlandschap naar het meer). Het was een ontzettend mooi gezicht! Helaas was het water troebel: groen. Dus niet zo mooi als Lake Mackenzie. Maar het was wel lekker verfrissend en goed om te zwemmen. In dit meer zaten wel vissen en er groeiden blijkbaar ook planten (vanwege de kleur). We hebben bij Lake Wabby geluncht en zijn toen terug gegaan naar het tankstation, omdat we geen tijd hadden om nog naar Lake MacKenzie te gaan. Bij het tankstation hebben we ons vermaakt met de frisbees en een ijsje. Om 16u zaten we op de boot en we waren terug in het hostel om 18u, na alle spullen terug te hebben gebracht naar de CAMPSHED. We kregen onze BOND terug; YES!!!:-) 's Avonds heeft Jose PAELLA klaar gemaakt. Het was verrukkelijk!!! Ik en Roberto hebben meegeholpen met groenten snijden. Na het eten hebben we nog gezellig gekletst en met de andere Palace groep hebben we wat alcohol geconsumeerd en spelletjes gespeeld (Chinese Whispers). Het was erg grappig en gezellig!!! Ierse Dave probeerde me nog te versieren, maar nee daar had ik geen zin in ;-)
AGNES WATER / TOWN OF 1770 (22-23 januari)
In Hervey Bay was ik aan het wachten op de Greyhound bus naar Agnes Water, toen ik Howard tegenkwam. Hij was aan het wachten op de bus naar Byron Bay en dan ging ie naar Airlie Beach. Dus misschien kom ik hem daar wel weer tegen. Ik kwam rond 18u aan in Agnes Water, waar het hostelbusje ons een rondleiding gaf waar alles was. Toen ik aankwam bij 1770 Backpackers hostel, hebben we een korte rondleiding gehad. Het zag er super goed uit; rustig en relaxed. Ik zou hier wel een week kunnen blijven. Mijn bed was al opgemaakt, omdat ik eigenlijk om 20.30u zou komen. Ik was moe en ben met mijn boek in mijn bed gaan liggen. Een paar uur later werd ik wakker en heb ik me maar omgekleed en ben naar bed gegaan. Ik had mijn slaap hard nodig na de 4-6uur per nacht op Fraser Island.
De volgende ochtend om 11u heb ik een gratis rondleiding gehad in Agnes Water en Town of 1770. Een mooi uitzicht op Agnes Water, het strand en de zee. Daarna gingen we naar Town of 1770, waar 2 huizen verkocht waren voor 2miljoen dollars per huis. Het waren ook nog eens bouwvallen, maar vanwege het uitzicht waren ze zo duur. Begin middag ben ik naar het strand gegaan en heb in de zee gezwommen, wat een lekkere verkoeling was :-).
Om 15u werd ik opgehaald door een jeep naar SCOOTEROO om een chopper te gaan rijden. Het was een automatische, maar het gevoel was geweldig!!! Ik had een rose chopper en een vlammende helm ;-). De chopper-ride was te gek; voor de 1e keer chopper rijden, mooie route, kangaroo's gezien, town of 1770 doorgereden, wedges bij sunset gegeten en terug gereden naar Agnes Water. Ik wilde iedereen inhalen, dus gasgeven ;-). Met een snelheid van 80km/uur en soms meer, haalde ik iedereen in en reed ik voorop :-) HAHAHAHA
's Avonds zat ik in de bus op weg naar Rockhampton. Ik vond het jammer dat ik niet langer ben gebleven in Agnes Water.
ROCKHAMPTON (23-24 januari)
Om 23.30u kwam ik aan in Rockhampton en moest ik een taxi nemen naar mijn hostel.
De volgende ochtend zorgde ik ervoor dat ik om 10u uit de kamer was, want ik wist niet wat de checkout time was. Ik heb wat winkels bekeken en ben naar de Botanic Gardens & Zoo gegaan. Ik heb kangaroo's, emoes, koala's, apen, krokodillen en verschillende vogels gezien. Het was leuk om een keer een echte krokodil te zien. Ik heb tevens genoten van het uitzicht op het meer in de Botanic Gardens en heb daar mijn boek gelezen.:-) Het enige irritante was dat het stikte van de muggen; Ik heb helemaal lek geprikt. Ik heb in mijn hostel nog de Australian Open gekeken tot het tijd was om een taxi naar de busterminal te nemen.
AIRLIE BEACH (25 januari)
Om 6.15u kwam ik aan in Airlie Beach en het hostelbusje was er al. We konden pas om 12.30u inchecken, dus tot die tijd moesten we maar wat anders gaan doen. Ik heb door de winkelstraat gelopen en wat shops bekeken. Er was 1 winkel die me erg aansprak, waar ze didgeridoo's verkochten. Je kan je eigen didgeridoo uitkiezen met een eigen design, die een aboriginal kunstenaar erop tekent. Dit trok mij zo aan, dat ik meteen de didge heb uitgezocht en het design zelf uitgekozen heb. Ik ben erg tevreden met mijn keuze; nu afwachten tot mijn didge thuis is ;-). Eindelijk kon ik dan mijn kamer in; ik heb nog nooit zo'n vieze kamer gezien. Dit is het ergste hostel tot nu waar ik gezeten heb. 's Middags heb ik een massage geboekt, die ik om 16u had. De massage was erg relaxt; het was een massage die te maken had met ademhaling (geen idee hoe het heet). En om 17u ben ik naar didgeridoo les gegaan. Tegen 19u had ik eindelijk een resultaat geboekt waar ik een beetje tevreden mee was.
WHITSUNDAYS ISLANDS (26-28 januari)
Om 8.30u stond ik bij de Marina te wachten op iemand van "Waltzing Matilda". Uiteindelijk om 9u zag ik iemand staan en we werden bij elkaar gebracht als groep om de regels/beginselen te bespreken. Daarna werden we naar de zeilboot gebracht. We waren met 12 mensen, de captain(Wayne) en 1e decadent(Paul). Een mooi en klein aantal om de komende 3 dagen mee door te brengen(2 Denen, 2 Zweedsen, 4 Duitsers, 1 Engelse, 2 Schotten en ik als Nederlander). Ik was nog steeds ontzettend moe, omdat ik weinig en slecht geslapen had. Dus ik heb op het dek gelegen in de zon/schaduw en ben in slaap gevallen. Ik had het nodig, maar toen ik wakker werd, voelde ik dat ik verbrand was. Damn! Ik was vergeten mijn gezicht in te smeren. Het weer was erg goed; zon en genoeg wind. Begin middag zijn we naar 1 van de eilanden gegaan met het kleine bootje en de stingersuits om een wandeling te maken naar de lookout en te zwemmen in de zee aan de andere kant van het eiland. De zee was erg helder en mooi lichtblauw. Ik was wel bang om een stinger tegen te komen, maar we hadden de speciale stingersuits aan :-). Toen we terugkwamen op de boot, was lunch al klaar. Het zag er overheerlijk uit en dat was het ook. Paul is een goede kok (alle andere maaltijden waren ook top). Na de lunch zijn we naar onze overnachtingsplaats op zee gevaren. Iedereen wilde douchen, dus zijn we 1 voor 1 gaan douchen. Daarna hebben we gegeten, gedronken en gekletst op het dek. De sterren waren erg mooi en het is niet te geloven hoeveel je er ziet (Southern Cross etc.). De 2 Denen vroegen wie wat wilde drinken van hun specialiteit: "tja, waarom niet?" Dus ik kreeg een Danish Bastard; jeetje wat een alcohol! Ik ben nog in slaap gevallen op het dek en toen ben ik maar naar binnen gegaan; naar mijn bedje in de cabine.
De volgende dag was ik al rond 6.30u wakker. Ik had een kater van de Danish Bastard, terwijl ik er maar 2 gehad had. Ik was misselijk en ben aan de achterkant van de boot gaan zitten en na een half uurtje ging het beter :-). Einde van de ochtend hebben we gesnorkeld. Ik was er niet zeker van of ik het nog wilde proberen, maja... ik wil het koraal wel zien. Ik had alweer ademhalingsproblemen, maar Wayne hielp me er doorheen :-). Duis nu kon ik het alleen af; ik voelde me zeker van mezelf. Het was erg mooi en ik had het naar mijn zin; het koraal en alle vissen onder water waren prachtig! In de middag hebben we ergens anders, dichtbij rotsen, ook nog gesnorkeld. Het was daar ondiep, dus we moesten oppassen met het koraal. Als je het koraal aanraakt, sterkt het stukje af. Maar je kunt je ook lelijk verwonden aan het koraal. En jawel hoor, Lieke wordt in het bootje getrokken en raakt met haar voet het koraal. Dat deed wel zeer:'(. Eenmaal op het dek, kwam Paul met de EHBO-kist aan. Hij deed er wat betadine op (wat niet echt prikte) en het was al aan het genezen. Tevens had ik een stinger aan mijn noodle hangen, toen ik aan het snorkelen was. Dat was best eng, dus ik ben snel van de stinger weggezwommen, maar hij bleef plakken aan de noodle, ieww... Daarna voelde ik me niet meer op mijn gemak; ik keek elke keer naar rechts en links op zoek naar een stinger ipv genieten van het mooie koraal. 's Avonds hebben we naar de sterren gekeken, maar helaas heb ik geen vallende ster gezien(als enige:-().
De volgende ochtend was ik alweer vroeg wakker(7.30u). Het ontbijt was elke ochtend lekker; veel fruit, cereals, brood en beleg. Heerlijk, vooral het fruit!!! We zijn naar een eilandje gevaren, waar een lange "zandbunker" aan vastzat (alleen bij eb). daar hebben we wat rond gelopen, foto's gemaakt en gesnorkeld. Misschien zagen we wel schildpadden. Helaas heb ik ze niet gezien :-(. Ik had een irritante snorkel, die de hele tijd volliep met water, waardoor ik maar weinig gesnorkeld heb. Toen ik in het bootje stapte, moest ik eerst mijn stingersuit "wassen" zodat er geen zand inzat. Terwijl ik dat deed, kwam de onderkant van mijn tas in het water terecht. Shit!!! Mijn camera zat daarin. Ik heb gauw de batterij en memorycard eruit gehaald. Toen de camera in de zon gelegd en geprobeerd; hij werkte niet. Dus nu kan ik binnenkort mijn 3e camera gaan kopen :-S. Rond 14u zijn we terug gegaan naar de Marina, waar we om 15.30u aankwamen. Ik ben meteen naar het hostel gegaan en heb wat uitgerust en wat spullen gekocht tegen zonverbranding. 's Avonds zijn we met z'n allen uit eten gegaan bij Magnums. Ik was daar precies op tijd (19.30), maar ik zag niemand. Toen kwam ik Howard tegen, die ik voor 't laatst in Hervey Bay gezien heb. Hij was ook op een vriend aan het wachten. Dus hebben we cider besteld(een jug). Langzamerhand kwam iedereen binnenvallen en ik was nog aan het praten met Howard. Op een gegeven moment gingen we met 3en bij mijn groep zitten (ik, Howard en z'n vriend). Na het eten zijn we gaan feesten; eerst in Beaches en daarna in een Irish Pub. Het was erg gezellig. Howard en z'n vriend kregen het idee om naar de Lagoon te gaan zwemmen. Ik ging mee, maar niet om te zwemmen. Uiteindelijk ben ik er toch in gegaan; het was lekker in het water. :-) Ik kwam pas om 2u mijn kamer in.
Airlie Beach (29 januari)
Ik heb voorbereidingen gemaakt op het zien van mijn familie in Yeppoon; cadeautje Michelle, bedankje gastvrijheid en mijn bagage(heb ik alles?). Uiteindelijk heb ik moeten wachten van 21.00u tot 23.45u op de Greyhoundbus bij de busterminal, omdat het hostelbusje niet meer ging om 23.25u. Ik had twee stoelen in de bus, maar we stopten om 3uur snachts. Waarom? Ik heb dus weinig geslapen. :@
Ik kwam om 6.30u aan in Rockhampton en heb Michelle gesmst dat ik al aangekomen was. Betty kwam me ophalen.
Oke luitjes, dit was wel weer genoeg leesgoed voor jullie!!! ;-)
Ik zal van de week nog een berichtje plaatsen over mijn week bij mijn familie in Yeppoon:-)
Take care and see you all in about a month time ;-)
Dikke kus en knuffels vanuit Brisbane-Australie,
Lieke
P.S. Morgen(8 februari) vlieg ik naar Bali, dus mijn laatste maand gaat in :-S
07 Februari 2008 - 13:00
Elly Vd Vaart:
Hoi Lieke,
Blij weer iets van je te lezen. Super hoor, alleen zit het ook daar wel eens tegen niet? Geniet er nog van en ik kijk met verlangen uit naar je volgend epistel.
Groetjes uit Dommelen,
Elly en de rest van de familie! -
08 Februari 2008 - 11:13
Maya En Jan Jansen:
Hoi Lieke,
Hartelijk dank voor het mooie, lange en goed geschreven verslag. Wij hebben weer van jou ervaringen kunnen genieten.
Heel veel groetjes,
Maya en Jan -
21 Februari 2008 - 10:50
Yvonne:
Hoi Lieke, het is me weer een heel verhaal zeg. Zo zullen de weken ook wel voorbij vliegen....Wel leuk dit later ook weer eens terug te kunnen lezen, met foto's erbij.Goed te lezen dat je overal voor 'in' bent. Zo haal je natuurlijk alles uit zo'n avontuur!Gewoon doen en ervaren,super! Hou dit nog even vol, want langzaam aan komt het einde in zicht geloof ik....of niet? In ieder geval geniet ook nog van je Bali-trip, zal een andere wereld zijn, lijkt mij.
Veel groeten.
Yvonne